Echografie

Echografie in Krommenie

Echografie in Krommenie: Een waardevol hulpmiddel bij fysiotherapie

Wat is echografie

Echografie is een waardevol hulpmiddel geworden binnen de fysiotherapie, waar het wordt gebruikt als een diagnostische techniek om het inwendige van het lichaam in beeld te brengen. Met behulp van geluidsgolven worden beelden van spieren, pezen, gewrichten en andere zachte weefsels in real-time vastgelegd. De gebruikte geluidsgolven zijn niet zichtbaar, voelbaar of hoorbaar en zijn niet schadelijk voor de gezondheid.

Met echografie kunnen beelden gemaakt worden van het houdings- en bewegingsapparaat. Zo kunnen bijvoorbeeld pezen, spieren, banden, slijmbeurzen, botten en gewrichten zichtbaar gemaakt worden. Deze gedetailleerde beelden helpen fysiotherapeuten om nauwkeurige diagnoses te stellen en de juiste behandelingen te plannen.

Waarom echografie bij fysiotherapie in Krommenie

Binnen de fysiotherapeutische setting in Krommenie biedt echografie de mogelijkheid om directe visualisatie te hebben van weefsels en structuren die betrokken zijn bij blessures of aandoeningen. Daarnaast kan je als patiënt actief meedoen tijdens het echo-onderzoek door aan te geven welke bewegingen of houdingen pijnlijk zijn. Dit helpt niet alleen bij het identificeren van de bron van pijn of disfunctie, maar stelt de therapeut ook in staat om de voortgang van een letsel gedurende de behandeling te volgen en aan te passen.

Met voor wat voor klachten kan ik terecht voor echografie bij de fysiotherapeut 

In Krommenie kan de fysiotherapeut echografie o.a. inzetten bij:

  • Een ontsteking 
  • Een peesblessure 
  • Een slijmbeursontsteking 
  • Een verrekking of scheuring van gewrichtskapsel of banden 
  • Een dislocatie 

Vergoeding van Echografie in Krommenie

Momenteel bestaat er nog geen aparte tariefcode voor echografie bij de verzekering. In Krommenie bieden wij echografie aan als onderdeel van het intake- en onderzoekstraject van uw fysiotherapiebehandeling. Indien u een aanvullende verzekering heeft voor fysiotherapie, wordt dit vergoed. Wij helpen u graag om te controleren hoe u verzekerd bent.

Afspraak maken

Wil je een afspraak maken voor een echografie? Dat kan via het telefoonnummer 075-6213374 of mail naar krommenie@gezond-vitaal.com.