Vaatlijden

Looptraining bij vaatlijden

Looptraining bij vaatlijden

Looptraining in Krommenie voor behandeling van claudicatio intermittens

Vaatlijden, ook wel Perifeer Arterieel Vaatlijden (PAV) genoemd betekend dat er sprake is van een vaatvernauwing of afsluiting in de beenslagader. Door de vernauwing van de slagader kan er minder bloed naar de benen stromen. Hierdoor ontstaat er een zuurstof tekort in de benen. Deze klachten worden naast perifeer arterieel vaatlijden ook wel claudicatio intermittens of in de volksmond etalagebenen genoemd.
 
Klachten die u bij deze aandoening voorkomen zijn: 

  • Verzuring in de benen tijdens het lopen (etalagebenen), waardoor je zeer beperkt kan worden in het lopen
  • Pijn in rust

Looptraining bij vaatlijden in Krommenie

Looptraining bij onze fysiotherapiepraktijk in Krommenie blijkt een doeltreffende behandeling voor vaatlijden, claudicatio intermittens en etalagebenen. Wetenschappelijk onderzoek ondersteunt de effectiviteit van loopoefeningen en het aanpassen van leefstijlfactoren bij het verminderen van deze klachten.

Waarom kiezen voor looptraining?

De focus bij looptraining ligt op het vergroten van de loopafstand en het looptempo, wat resulteert in een verbetering van de conditie en kracht in de benen. Dit kan leiden tot vermindering of zelfs verdwijnen van de pijn. De fysiotherapeut in Krommenie staat klaar om te helpen met het opstarten van de looptraining.

Voordelen van looptraining in Krommenie

Een groot voordeel van looptraining is dat u naast de fysiotherapeutische training, hier ook zelfstandig mee aan de slag kunt. Bij vaatlijden is het essentieel om de frequentie van het aantal loopmomenten per week hoog te houden voor een effectievere therapie en betere resultaten.

Verwijzing en vergoeding

Voor looptraining bij vaatlijden, claudicatio intemittens en etalagebenen heeft u een verwijzing nodig van de vaatchirurg. Met een verwijzing worden er 37 behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. Informeer in bij onze fysiotherapiepraktijk in Krommenie naar de mogelijkheden voor looptraining als behandeling bij vaatlijden.

Afspraak maken voor looptraining bij vaatklachten in Krommenie

Wil je een afspraak maken voor looptraining? Bel dan naar het telefoonnummer 075-6213374 of mail naar krommenie@gezond-vitaal.com.

Liever direct zelf online een afspraak inplannen? Dat kan via onderstaande button.

Direct een afspraak maken

Afspraak maken? Plan nu zelf online je afspraak in.