Fysiotherapie bij COPD

COPD fysiotherapie Krommenie

COPD: wat is het eigenlijk?

COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) is een aandoening waarbij de longen beschadigd zijn, wat het ademhalen bemoeilijkt door een vermindering van zuurstof. Dit kan problemen veroorzaken bij dagelijkse activiteiten zoals traplopen, boodschappen doen of huishoudelijke taken.

Fysiotherapie bij COPD in Krommenie

Onderzoek toont aan dat fysiotherapie een effectieve behandelmethode is om COPD-symptomen te verminderen en kracht en uithoudingsvermogen te behouden of zelfs te verbeteren. Daarom adviseren huisartsen of longartsen vaak het starten van fysiotherapie om te kijken of de klachten op die manier verminderd kunnen worden. Met een verwijzing van uw arts worden behandelingen vanuit de basisverzekering vergoed, afhankelijk van het behandelprofiel.

Behandeldoelen

In samenwerking met de fysiotherapeut worden er persoonlijke behandeldoelen opgesteld. Middels actieve fysiotherapie, denk hierbij aan cardio- en krachttraining, maar ook aan ademhalingstherapie, word er gewerkt aan het behalen van deze doelen.

Onze praktijk is aangesloten bij het Longnetwerk

Onze fysiotherapeuten, gespecialiseerd in COPD-behandeling, zijn aangesloten bij het Longnetwerk. Dit betekent dat zij regelmatig bijscholingen en bijeenkomsten bijwonen om hun kennis over COPD up-to-date te houden. Dit zorgt voor deskundige en actuele behandelingen voor COPD in Krommenie.

Afspraak maken voor fysiotherapie bij COPD

Wil je een afspraak maken voor fysiotherapie bij COPD? Dat kan via telefoonnummer 075-6213374 of mail naar krommenie@gezond-vitaal.com.

Liever direct zelf online een afspraak inplannen? Dat kan via onderstaande button.

Direct een afspraak maken

Afspraak maken? Plan nu zelf online je afspraak in.