Oedeemtherapie

Oedeemtherapie in Krommenie

Wat is oedeem?

Lymfoedeem, een abnormale ophoping van eiwitrijk vocht in het lichaam, kan ontstaan door beschadigde of afwezige lymfevaten, resulterend in een verminderde afvoer van vocht. Primair lymfoedeem is aangeboren, terwijl secundair lymfoedeem kan optreden na operaties, bestraling, infecties of trauma’s die de lymfevaten aantasten.

Het belang van Oedeemtherapie

De lymfevaten in ons lichaam spelen een cruciale rol bij het afvoeren van lymfevocht, dat weefselvocht, eiwitten en afvalstoffen bevat. Deze vaten vervoeren het vocht via lymfeknopen naar de bloedbaan, waarbij de lymfeklieren ziekteverwekkers neutraliseren. Oedeemtherapie in onze praktijk in Krommenie biedt behandeling  voor lymfoedeem, met behulp van diverse behandelingstechnieken.

Symptomen

Lymfoedeem begint vaak met een gespannen huidgevoel en kan leiden tot zwelling en een zwaar gevoel in het getroffen lichaamsdeel. Hoewel niet altijd pijnlijk, kan het hinderlijk zijn bij dagelijkse activiteiten, zoals lopen of tillen. Bij vermoedelijke symptomen is het raadzaam om contact op te nemen met een huisarts of specialist.

Oedeemtherapie, een complete aanpak

Onze lymfoedeemtherapeut in Krommenie maakt gebruik van diverse behandeltechnieken, waaronder manuele lymfedrainage, compressietherapie, oefentherapie, voorlichting, taping en zelfmanagement. Deze totaalaanpak helpt bij het verbeteren van de vochtafvoer en het herstellen van normale weefselfunctionaliteit.

Vergoeding en verwijzing oedeemtherapie

De eerste 20 behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering, terwijl de vergoeding vanaf de 21ste behandeling overgaat naar de basisverzekering. Als je geen aanvullende verzekering hebt, zijn de eerste 20 behandeling voor je eigen rekening. Heb je vragen over bovenstaande, vraag ze gerust aan je therapeut.

Een verwijsbrief van de huisarts of specialist is vereist voor oedeemtherapie.

Afspraak maken voor oedeemtherapie in Krommenie

Wil je een afspraak maken bij onze oedeemtherapeut Marjolein Augustus? Dat kan via het telefoonnummer 075-6213374 of mail naar krommenie@gezond-vitaal.com.

Liever direct zelf online een afspraak inplannen? Dat kan via onderstaande button.

Direct een afspraak maken

Afspraak maken? Plan nu zelf online je afspraak in.